مساءكم الله بالف خير روادالمنتدى ..
اليوم اقدم ليكم طبق بسيط وطريقه سا هله لعمل الفراخ...
المقادير ...
فرخه متوسطه الحجم
حبتين طماطم
بصله كبيره
ثوم
وكميه من البهارات ( ملح وفلفل وكزبره ومرقه ماجى وشويه زيت وملعقه كبيره صلصه )
الطريقه ...
بعد غسل الفرخه ونزع الجلد منها نرفعها فى نار هادئه
بنلاحظ بان الفرخه بدات فى الاستواء على نفس المويه البتطلع من الفرخه
بضع عليها حبتين من الحبهان والقرفه لتغير طعم الفرخه .وشويه زيت .
الوقت ديه
نخلط جميع المقادير داخل خلاط ( الطماطم والبهارات والبصل والصلصه والثوم ومرقه ماجى )
نضع الخليط السابق على الفرخه ونوطى النار شويه ونخليها تستوى على راحتها
وبتكون احلى مع الارز بس نحن السودانيين بنحب ناكل الدمعه بالقراصه .
. وبالهنا والشفاء
فى اسهل من كدا ياحسن اوبه يعنى ما عندك اى حجه ...
ام مؤيد...